Készült: 2021.05.14.11:38:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 234. felszólalás
Felszólaló Pettkó András (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Én Pósán László képviselőtársammal értek egyet.

A Fidesz és az MDF képviselői az elmúlt három évben, amikor ezt a törvényjavaslatot tárgyaltuk többféle változatban, többféle elképzelésben, akkor mindig hangoztatták az alkotmányossági problémáikat.

És azért hangoztattuk, hiszen a tisztelt Ház falai között próbáltuk megakadályozni azt a szakmai hibát, amit a tisztelt MSZP-s és SZDSZ-es képviselőtársaink több esetben elkövettek, aminek az lett a következménye, hogy az Alkotmánybíróság döntése nyomán most ismét a tisztelt Ház falai között kell erről a törvényjavaslatról vitatkoznunk.

És azért mondjuk el ismét az alkotmányossági felvetéseinket, mert úgy gondoljuk, hogy ha lesz valaki, aki megint az Alkotmánybírósághoz fordul, akkor egy-másfél vagy két hónap múlva ismét a tisztelt Ház falai között lesz ez a törvény.

Az Arató Gergely képviselőtársam által elmondottak kapcsán egyetlenegy ponttal értek egyet, hogy módosítani kellett a tisztelt Háznak a törvényt. Az már más kérdés, hogy a kormánykoalíció szakmai munkája mit tartalmaz. Hiszen én Arató Gergely képviselőtársammal ellentétben, aki már nem a felszólalásában, de bekiabálta, hogy a tisztelt fideszes miből és hogyan, miképpen kampányol, én úgy gondolom, az MSZP-nek plakátsivár ígéretei vannak, ezeken a plakátokon mindenfajta dolgokat hirdet, és amikor a törvénykezésről van szó, akkor pedig a szakmai munkája igen nagy hiányosságokat tartalmaz.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez személyes! - Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  234  Következő    Ülésnap adatai