Készült: 2021.05.17.11:03:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 175. felszólalás
Felszólaló Arnóth Sándor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARNÓTH SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Mélyen tisztelt Miniszter Asszony! Nálunk Püspökladányban - ott járt nemrégen - azt mondják, hogy régi bűnnek hosszú az árnyéka. Olyan hosszú, hogy egészen idáig ér, sőt az a dolog, amiről szó van, rá is csavarodik a szocialisták nyakára rendesen. Egy napilapból olvasnék föl önnek, hogy tudja, hogy miről van szó. “Folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás és más bűncselekmények miatt áll bíróság előtt Veres János pénzügyminiszter volt üzlettársa, Kabai Károly - értesült lapunk.ö Írja a november 23-ai számában a Magyar Nemzet Online. Egy másik helyen azt is írja, hogy a cégbírósági adatok szerint Veres János és Kabai 1991-ben alapította a Bogát-Ferr Kft.-t. A mára az MSZP révén a pénzügyminiszterségig emelkedő üzletember ’91 és ’94 között volt a résztulajdonosa a társaságnak. Az adócsalással vádolt volt üzlettársa viszont a kezdetektől ’97. október végéig töltötte be ezt az ügyvezetői posztot.

Amire még érdemes odafigyelni, hogy vajon kik is voltak még ebben a cégben benne. Azt mondja, az újságíró szerint a IV. rendű vádlottat magánokirat-hamisítás, a VI. rendűt súlyos testi sértés, a VII. rendűt lopás miatt, a VIII. rendűt lopás miatt, a többit meg ittas gépjárművezetés miatt körözte a rendőrség, illetve volt dolga a bírósággal.

A kérdéseim a következők lennének, igen tisztelt miniszter asszony. Vajon elhatárolódik-e az MSZP ezektől az ilyen zűrös cégektől? Elhatárolódnak-e az ebben szereplő, szocialistákhoz közel álló személyektől? Van-e valamilyen üzleti kapcsolat jelenleg is bármely miniszter vagy bármely minisztérium és az említett cég között? Ezek olyan izgalmas kérdések, amelyek joggal tartanak igényt a közvélemény figyelmére. Mint említettem volt, egy újságcikket ismertettem itt a parlamentben.

Köszönöm a lehetőséget. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  175  Következő    Ülésnap adatai