Készült: 2021.05.15.18:33:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

272. ülésnap (2005.11.28.), 165. felszólalás
Felszólaló Dr. Veres János (MSZP)
Beosztás pénzügyminiszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:09


Felszólalások:  Előző  165  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VERES JÁNOS pénzügyminiszter: Nem vitattam, képviselő úr, korábbi beszélgetésünkben sem, amikor itt a parlamentben ön kérdést tett fel és én válaszoltam, hogy valóban volt egy forgalomtorlódó hatása a fokozott intézkedéseknek. A november 17-e óta bevezetett intézkedések azonban, úgy gondolom, érdemben csökkentették a várakozási időt, érdemben csökkentették a határon eltöltendő periódust.

Ennek az volt az ára, hogy ettől kezdve pontosabb információkat kérnek a szolgálatot ellátók arról, hogy mikor, milyen kilométeróra-állással, milyen üzemanyag-töltöttségi állapotban lépik át a határt az illető járműveken utazók, hiszen ez segítette azt a folyamatot, hogy a nem kifejezetten oktatási, turisztikai, családlátogatási céllal utazók száma csökkenjen ebben a periódusban.

A mostani tájékoztatás szerint a záhonyi határállomás kivételével a többi határállomáson elfogadható mértékűre csökkent a várakozási idő ezt követően, ahogyan fogalmaztam, a demonstráció ideje alatt ez 10-25 perces várakozási időt jelentett Beregsuránynál.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  165  Következő    Ülésnap adatai