Készült: 2020.08.05.01:54:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

227. ülésnap (2001.09.27.), 30. felszólalás
Felszólaló Czerván György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:35


Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CZERVÁN GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Örülök annak, hogy Kis Zoltán szokásos nagy vehemenciával előadott felszólalása tartalmazott önkritikus elemeket is, hiszen négy év lehetőség volt az előző ciklusban arra, hogy ezeket a súlyos problémákat, amelyeket felvázolt, megoldják, bár elismerem, nehéz helyzetben voltak az előző kormányzás alatt, hiszen abban a kormányban azért volt jó néhány olyan kormánytag, aki attól a szótól, hogy "mezőgazdaság", bizony rosszul lett - ez az egyik.

Néhány konkrét dolgot mondanék. Itt elhangzott az, hogy a 300 hektár felettiek csak géptámogatást kaphatnak. Tisztelt Képviselő Úr! Bizonyára hallott a biztosítási támogatásról, az épülettámogatásról, a kamattámogatásról, a gázolaj-támogatásról, a minőségi termelést szolgáló támogatásról, hogy csak néhány dolgot említsek.

Szintén elhangzott az - utalok itt Nagy Sándor hozzászólására, aki jelenleg nincs bent -, hogy az adósságterhekkel kapcsolatosan milyen rendeznivalók vannak. Ez valóban így van, vannak rendezni való dolgok, de fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a kibontakozási hitelkonstrukcióban mintegy 40 milliárdos kvázi adósságkonszolidáció történt. Az utóbbi tíz évben nem volt ekkora nagyságrendű adósságrendezés, és ismerve a struktúráját ez elsősorban - miután beruházási hiteleket és középlejáratú forgóalaphiteleket érintett - nem a kisgazdálkodókat segítette.

Szintén Nagy Sándor említette, hogy tehetne a kormány valamit. Erről beszélt Vonza miniszter úr is, Farkas Sándor elnök úr is, a kormány tett és tenni is fog ez ügyben, az agrárkérdésekben, erről én is fogok majd a felszólalásomban még beszélni.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  30  Következő    Ülésnap adatai