Készült: 2021.06.19.16:23:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

282. ülésnap, 56. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:07

Felszólalások:  <<  56  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az utóbbi hetekben ön két konferencián is meglepő, hallgatóságából értetlenséget kiváltó kijelentéseket tett.

Az egyik konferencián ön azt mondta, hogy a szegények mellett kiemelten kell támogatni az elitet is. Hogy miért kell kiemelten támogatni az elitet, azaz a milliomosokat, a milliárdosokat? Senki sem érti. Azonban az emberek nagy része megtapasztalhatta az elmúlt években a magánosítás következtében, az adórendszer igazságtalansága során ezt a gyakorlatot.

A szegények kiemelt támogatásával egyetértünk, minden támogatás, legfőképp a munkahelyteremtés szükséges és jó dolog. Azonban ön a szegénység problémájának feloldására egy másik konferencián tett javaslatot, amely még nagyobb döbbenetet, még nagyobb felháborodást okozott. Ön a következőket mondta: “Magyarországon van olyan, több mint félmillió, 700 ezer aktív korú ember, akiket nem lehet visszavezetni a munkaerőpiacra. Itt nincs mást tenni - mondta ön -, mint megszakítani a generációs láncot, és a szegénytelepekről a gyerekeket bentlakásos intézménybe vinni már az óvodától.ö

Miniszterelnök Úr! Mit javasolt ön? A legszegényebb, legrászorultabb emberektől, a szegénytelepekről a gyerekeket elvinni? Azért, mert olyan helyre születtek ezek az emberek, ahol nincs lehetőségük munkára, azért, mert a rendszerváltoztatás vesztesei, a gyerekeket el kell venni tőlük? Megszakítani a generációs láncot, és a szegénytelepekről a gyerekeket bentlakásos intézménybe vinni már az óvodától?

Miniszterelnök Úr! Miféle janicsárképzőt akar ön megvalósítani? A leggazdagabbak kiemelt támogatása úgy valósulna meg, hogy náluk otthon, a családban maradhat a gyerek? A többiektől elviszik?

Kérem válaszát. (Taps a Fidesz és a függetlenek soraiban.)

Felszólalások:  <<  56  >>    Ülésnap adatai