Készült: 2019.10.21.10:44:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

307. ülésnap (2013.10.01.), 32. felszólalás
Felszólaló Dr. Völner Pál (Fidesz)
Beosztás Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. VÖLNER PÁL nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Göndör István képviselő úr fogalmazott meg egy-két felvetést, ezekre szeretnék reagálni. A hatékonyság kérdésköre merült fel. Nem állítottuk, hogy az Állami Autópálya Kezelő nem hatékony. Az expozéból is kitűnt, hogy bizonyos párhuzamosságokat tudunk a rendszerben arra használni, hogy ezzel az átszervezéssel megszűnnek, és takarékosabban tud működni a rendszer, kevesebb mérnökségre lesz például szükség, nem kell újakat építeni.

Hogy a díjbeszedésre miért maradt meg külön a cég? Ez profiljában azért a közútkezeléstől elkülönül, mert inkább informatikai tevékenységről beszélhetünk. Egy dolgot szeretnék kijavítani: a koncessziós utak mentén is történik ez a fajta ellenőrzés, ez a fajta díjbeszedés, tehát az ÁAK ezeken az útvonalakon is rendelkezik ezekkel a kiépített eszközökkel, hogy kontrollálni tudja a forgalmat.

A munkavállalók kérdésében: nyilván jóval nagyobb cég a Magyar Közút, és létező kollektív szerződéssel rendelkezik, a munkavállalók, akik átkerülnek az ÁAK-tól, nyilván hozzák a maguk munkaszerződését és az azzal járó juttatásokat, függetlenül a Magyar Közútnál kialakult viszonyoktól.

A létszám tekintetében szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy az a fajta létszámcsökkenés, amit több éves távlatban prognosztizál a cég, az gyakorlatilag nem egy leépítést jelent, hanem a természetes fluktuáció eredményeképpen jön létre, tehát nem lesz csoportos leépítés a cégeknél.

Azt hiszem, talán sikerült minden felvetésre válaszolni, és kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy fogadja el a javaslatot. Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  32  Következő    Ülésnap adatai