Készült: 2020.07.06.11:25:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

302. ülésnap (2013.09.16.), 122-124. felszólalás
Felszólaló Dr. Semjén Zsolt (KDNP)
Beosztás tárca nélküli miniszter (nemzetpolitikáért felelős)
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  122 - 124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SEMJÉN ZSOLT tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Ön pontosan tudja, hogy egy 2007-es törvény... (Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból: Mikrofon!) Bocsánat! (Felcsípteti mikrofonját.) Köszönöm szépen.

ELNÖK: Kérem a válaszadási időt visszaállítani! (Nyakó István: Nem ragaszkodunk hozzá! - Derültség az MSZP soraiban.) Egy pillanat! (Megtörténik.) Tessék parancsolni!

DR. SEMJÉN ZSOLT tárca nélküli miniszter: Tehát képviselő úr pontosan tudja, hogy egy 2007-es törvény rendelkezik arról, hogy az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága választja ki és hagyja jóvá, hogy mely vállalkozás jogosult ilyen értékpapír kibocsátására, az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel való szerződéskötésre.

(16.10)

A gazdasági bizottság érkezési sorrendben dönt a kérelmekről, mégpedig meghatározott kritériumok alapján. A gazdasági bizottság honlapján nyilvánosan bárki számára elérhető a 4/2010-2014. számú határozat, amely tartalmazza a bírálati szempontokat. A jogosultságot elnyert gazdasági társaságok tényleges tulajdonosi köre - nyilvánvalóan a gazdasági bizottsághoz benyújtott iratok alapján - szintén egyértelműen megállapítható. Ezek az adatok és iratok nyilvánosak, bárki által megtekinthetőek.

Az off-shore kérdés tekintetében pedig azért azt érdemes tisztázni, hogy off-shore cégnek az tekinthető, amelynek a tulajdonosi háttere nem ismert, amely nem hajlandó felfedni a tulajdonosi hátterét. És kizárólag olyan cégeknek ad a gazdasági bizottság bevándorlási programja lehetőséget, amelyek feltárják a tulajdonosi hátterüket. Ezek a cégek egyébként - az off-shore cégekkel ellentétben - nem pénzt visznek ki az országból, hanem pénzt hoznak be az országba.

Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  122 - 124  Következő    Ülésnap adatai