Készült: 2020.07.07.20:45:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

297. ülésnap (2013.08.26.), 134. felszólalás
Felszólaló Dr. Semjén Zsolt (KDNP)
Beosztás tárca nélküli miniszter (nemzetpolitikáért felelős)
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SEMJÉN ZSOLT tárca nélküli miniszter: Nagyon szépen köszönöm, tisztelt elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Miskolctapolca a kormányváltás óta mintegy 365 millió forint fejlesztési forrással gazdagodott. A beruházások, az új munkahelyek létrejötte is jelzi a városrész fejlődését. Megjegyzem: Miskolctapolca strandfürdőjét éppen a szocialista kormányok hagyták magára, mivel azt sem a Medgyessy-, sem a Gyurcsány-kormány idején nem fejlesztették. A strand megszűnt funkcionálni, az épületek állapota súlyosan leromlott, a medencéket is benőtte a gaz. Miskolci fideszes országgyűlési képviselők az elmúlt 3 évben folyamatosan tájékoztatták a helyzetről a kormányt, és kivitelezési terveket készítettek. A meghirdetett közbeszerzési eljárások sikeres zárása után várhatóan még az ősszel megkezdődhetnek a strand újjászületését eredményező munkálatok.

A kormány turizmus iránti elkötelezettségéhez az elmúlt három év munkáját tekintve nem férhet kétség. A jelenleg 200 milliárd forintos bevétellel rendelkező ágazat Magyarországon a GDP 7 százalékát teszi ki, és mintegy félmillió embernek ad munkát. Az ország vonzerejének növekedéséhez az Új Széchenyi-terv beindítása nyomán 150 milliárd forint értékben több mint 600 kisebb-nagyobb fejlesztés valósult meg, döntő mértékben EU-s forrásból.

Miskolctapolca kistérsége elől sem zártuk el a pénzcsapokat, csak az idegenforgalom fellendítésére 1,3 milliárd forint támogatásról döntött a kormány. Beértek azok az erőfeszítések, amelyeket az elmúlt években a kormány tett, és egy olyan fejlődési pályára állította a hazai turizmust, ami további munkahelyteremtést és bevételnövekedést fog eredményezni az elkövetkezendő években. Mindebben nagy szerepe volt a Magyar Turizmus Zrt. teljes átalakításának, a gazdaságélénkítő Széchenyi-terv újraindításának, valamint a SZÉP-kártya bevezetésének. Sikerült azt is elérni, hogy egyre többen részesítik előnyben a belföldi turisztikai helyszíneket a külföldiekkel szemben. A kormány jelentős beruházásokkal segíti a turizmus fejlődését, ilyen többek között a Várkert Bazár felújítása és a "Gyógyító Magyarország" program, amely a gyógyfürdők, gyógyszállók és gyógyító szolgáltatások fejlesztését szolgálja.

Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy Magyarország a turizmus tekintetében is jobban teljesít. Köszönöm. (Felzúdulás az MSZP soraiból - Taps a kormánypártok soraiból.)

(16.10)
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai