Készült: 2021.03.05.07:16:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

332. ülésnap (2013.12.03.), 214. felszólalás
Felszólaló Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, elnök úr. Tisztelettel, a képviselő asszony által elmondottakra reagálnék rendkívül röviden. Ön egy sajtótájékoztatót tartott egy nőverő férfival a megújult Bosnyák téren, amely éppen a zuglói önkormányzatnak köszönhetően zöldült ki, rendeződött. Olyan teret biztosítottunk a demokrácia gyakorlásának színteréül, amit egyébként mindenhol példaként szeretnék állítani.

Amivel vádol minket, engem, éppen pont azt tesszük, több zöldterületet építünk, így például Zuglóban példa nélkül álló módon már több mint kétezer esetben fordult elő a "Virágzó Zugló" programban, hogy megújítjuk a közterületet az épületek előtti részen. Nagyon szeretném önnek elmondani, folytatjuk a bódék lebontásával összefüggő akciót, és rendezett közterületté, zöldfelületté alakítjuk át. Legutóbb például a Thököly út és a Róna út kereszteződésében lebontottunk egy elhagyott bódét, ahol hajléktalanszálló működött. Ezenkívül az Örs vezér terén most fogjuk lebontani a bódék egy részét, mert fontosnak tartjuk, hogy zöldfelületek alakuljanak ki. Ugyancsak példa nélkül áll Budapesten az a kezdeményezésünk, hogy közösségi kertet hozunk létre a lakótelepen élő emberek számára.

Viszont a fővárosiak számára és minden magyar polgár számára egy kiemelt zöldfelületen szeretnénk a Városligetet rendbe tenni. Ezt a szándékot, kérem, tisztelje, nagyon szeretném, ha megújulna. Mint a körzet egyéni országgyűlési képviselője, fontosnak tartom, hogy rendezett, tiszta állapotok uralkodjanak ott is. De ha a 3. § (4) bekezdését elolvassa, akkor abban pontosan le van írva, hogy az építtetőnek milyen kötelezettségei vannak, illetőleg mit kell tennie. Kérem, forgassa a törvényjavaslatot, és akkor minden kérdésére megtalálja a választ.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)
Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai