Készült: 2021.03.06.05:58:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

332. ülésnap (2013.12.03.), 200-202. felszólalás
Felszólaló Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:16


Felszólalások:  Előző  200 - 202  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Nagyon szeretném, ha rögzítenénk egy tényt: ennek a környéknek, a Városligetnek, az Ajtósi Dürer sornak és ennek a résznek van egy megválasztott országgyűlési képviselője az én személyemben. Egyéni országgyűlési képviselőként ne tessék már elvitatni tőlem azt, képviselő asszony, hogy önálló képviselői indítvány benyújtásának jogával éljek. Azt gondolom, jogom van hozzá. Szeretném azt, ha ez a területrész megújulna, és valóban - még egyszer rögzített formában, hogy megértsék - a XXI. századot éljük már 13 éve.

De azok az állapotok a '70-es éveket tükrözik: azok a bódék, azok a lepukkant épületek, az az aszfalttenger. Ezt rendbe kell tenni. Ennek találtam ki a jogi szervezeti kereteit, amely beruházás kiemelt állami beruházássá történő minősítését javaslom, amely beruházás kiemelt állami beruházási státusa azt eredményezi, hogy erre egy szervezetrendszert kell felállítani, a Nemzeti Vagyonkezelő rendszerében felállításra kerül egy munkaszervezet részvénytársaság formájában, amely százszázalékos állami tulajdonú. A megépített építmények százszázalékos állami tulajdonba fognak kerülni. A jogcíme a vagyonkezelés, nagyon egyszerű: vagyonkezelés.

A zuglói önkormányzat résztulajdonát - egészen csekély tulajdona van a Városligetben - nem érinti. Ennek a területnek a felelőse a Fővárosi Önkormányzat, tehát a Fővárosi Önkormányzatnak kell fenntartani, karbantartani. Láthatóan egyébként nagyon sok minden történt az elmúlt 3 évben, de ekkora összegű beruházásra nem képes a Fővárosi Önkormányzat sem. Azt gondolom, hogy kiemelt állami feladatként ezt a kérdést tisztességgel meg kell és meg is lehet oldani.

A Regnum Marianumra - nyolc másodperces - azt mondtam, hogy a magyar katolikus egyház nélkül ez a templom újjá nem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) építhető. A jogutód temploma pedig most is létezik. Szeretném, ha újjáépíthető lenne.

ELNÖK: Képviselő úr!

DR. PAPCSÁK FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  200 - 202  Következő    Ülésnap adatai