Készült: 2019.04.19.05:26:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

27. ülésnap (2018.10.03.), 48-50. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 16:03


Felszólalások:  Előző  48 - 50  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

UJHELYI ISTVÁN európai parlamenti képviselő: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Deutsch Tamás képviselő úr hazudozása után most halljanak egy igaz beszédet! (Derültség a kormánypárti oldalon.) Bár ahogy a rendszert ismerjük, a kommunikációs képességét, a média mindenhatóságát és a rendszer urának, a fő hűbérúrnak a viselkedését, abból levonhatunk következtetést, hogy a végén nem jött be Orbán Viktor abban a kérdésben, amiről hetek óta azt halljuk, hogy ő behozza a magyar parlament elé Magyarország megvédését. (Korózs Lajos: Szégyelli magát!) Hol van Kövér László házelnök úr, aki leidiótázza az összes európai politikust, és hol van a miniszterelnök, aki, úgy látszik, nem meri a szemembe mondani és a kollégák szemébe mondani, hogy mi lennénk a hazaárulók? Hol van az önök frakcióvezetője, Kocsis Máté, aki hétfőn még tudott úgy beszélni rólam és az állítólagos hazaárulásomról, hogy én akkor nem ültem itt ebben a teremben? Kimentek. Mert önök is pontosan jól tudják, hogy most öngólt rúgtak, mert a magyar társadalom gyomra, bárhány milliárdot is költenek el arra, hogy megpróbálják átmosni a magyar emberek agyát, a magyar társadalom gyomra mindent nem vesz be. Ezért most egy igaz beszédet fognak hallani. (Zaj a kormánypárti oldalon.)

Tudják önök, hogy 1956 decemberében hol ülésezett a Magyar Forradalmi Tanács? Strasbourgban. (Nacsa Lőrinc: És az MSZMP?) Tudják-e azt, hogy Kéthly Anna, a korábbi Nagy Imre-kormány utolsó államminisztere, Király Béla, a nemzetőrség főparancsnoka vagy Kővágó József, a Kisgazdapárt budapesti főpolgármestere a Magyar Forradalmi Tanács nevében elment az ENSZ-hez  úristen, most aztán kapnának Orbánéktól! , és tanúskodott az ENSZ különbizottságában arról a terrorról és arról a rendszerről, amely ellen föllázadt a magyar nép, és amely a forradalom leverésével egészen szörnyű hazai állapotokat, jogtiprásokat mutatott?

Ezt azért hoztam elő, mert tudják, hogy mit mondott az akkori állampárt, mit hirdetett itthon azokról, akik Strasbourgban és aztán az Egyesült Államokban az ENSZ Közgyűlésén jelentést tettek, beszámoltak a magyar eseményekről? Lehazaárulózták őket. Na, ez az a tempó, amit önök megtanultak attól az állampárti időszaktól, ez az a tempó, amelynek a nevében és amelytől eltanulva sok mindent, önök megpróbálják a magyar jogállamiságot lábbal tiporni, a magyar nemzet hétköznapjait pedig a saját képükre formálni. (Dr. Völner Pál: Ti vagytok az utódpárt!)

Tisztelt Kollégák! Megkönnyítem az önök dolgát, előre elmondom, hogy három fejezetre szedem a beszédem. Az első a Fidesz leleplezése lesz. Majd óbégathatnak. A másik a mi hitvallásunkról fog szólni. A harmadik pedig európai kitekintés lesz, amelybe Deutsch Tamás kolléga sajnos már nem fog beleférni. Persze emlékszem, amikor Dömötör Csabával 2014-ben ketten álltak ki Juncker-plakátok elé a Hősök terén, és tapsoltak, illetve kampányoltak az Európai Néppártnak és Junckernek, pontosan önök ketten voltak ott. Az online térből szerencsére még nem lehet ezeket eltüntetni, bár biztos lesz majd egy pillanat, amikor már ezt is meg fogják próbálni.

Tisztelt Kollégák! Nem szeretek beszédet írásból felolvasni, de engedjék meg, hogy most néhány mondatot felolvassak, mert szeretnék szöveghű maradni: „Sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a magyar kormánnyal szemben. Jogkövető, hiteles tagállammá kell végre válnunk, törekvéseinket az Unió mindenki által osztott alapelveihez és céljaihoz kell igazítanunk.

(14.00)

A magyar demokráciának jelenlegi állapotában óriási szüksége van a kontrollra, arra, hogy akár számon is lehessen rajta kérni a demokratikus normák követését az Európai Unióból. A felismeréshez, hogy az uniós tagság csak lehetőség, nem önmagában főnyeremény, az is hozzátartozik, hogy a magyar kormány végre megértse, nem lehet mindig Brüsszelre mutogatni. Az Unió mi magunk vagyunk. Az uniós intézmények döntései nem külső diktátumok, hanem azokban mi is részt veszünk. Nekünk meggyőződésünk, hogy közös értékeink és elveink érvényre juttatását nem lehet mérlegelés tárgyává tenni, fel kell ruházni az Európai Uniót olyan eszközökkel, hogy tagjait folyamatosan az értékek képviseletére, az alapelvek betartására késztesse. Enélkül nincs Európa. Nincs erős Európa. Ellentmondás, ha elvárjuk az Uniótól, hogy vegye rá a normakövetésre a tagállamok kormányait, de vonakodunk attól, hogy ehhez a szuverenitásunkat esetleg csorbító felhatalmazást adjunk.”

Deutsch Kolléga! Igaz beszéd, amit felolvastam? Dömötör Csaba Államtitkár Úr! Igaz beszéd, amit felolvastam? Kósa Lajos Képviselő Úr! Igaz, amit felolvastam? Az összes olyan fideszes képviselő, aki az elmúlt három órában óbégat és hazaárulóz minket, igaz, amit felolvastam? Nem, kedves kollégák, nem Soros György írta ezeket a sorokat. Ez a 2009-es Fidesz európai parlamenti kampányának, a hivatalos európai parlamenti programpontjaiból való idézet. Na, tessék most óbégatni! (Deutsch Tamás hosszan tapsol.) Tessék azt nekem elmagyarázni, hogy milyen jogon jönnek önök most akkor a szuverenitás csorbításával! Látom, képviselő úr még emlékszik a saját programjára. De akkor hadd kérdezzem meg, kedves kollégák… (Deutsch Tamás még mindig tapsol.)

Beakadt a lemez Deutsch kollégánál, ha elnök úr esetleg segít a következőkben, hogy…

ELNÖK: Jól értek a lemezekhez, köszönöm. (Derültség.)

UJHELYI ISTVÁN európai parlamenti képviselő: …hosszan ne tapsolhasson, mert kellemetlen perceket fogok még neki okozni. Hadd kérdezzem meg, önök szerint hazaárulás-e, ha egy politikai párt egyik vezetője a saját európai pártcsaládjában olyan határozatot terjeszt elő, amelyben az országának kormányával szemben egy nagyon jelentős intézkedéscsomagot követel, és az ország kormányának, illetve annak az országnak a megbüntetését követeli. Hazaárulás-e ez? Hazaárulás? Nem hallom önöktől! Hát eddig olyan büszkén kiabáltak! Tudják, mikor történt ez? (Dr. Völner Pál: Ti lövettetek.) 2003-ban.Áder János úgy magyarázta a Kereszténydemokrata Internacionálé ülését követően Orbán Viktor előterjesztését, amelyben Magyarországot ítéltette el Orbán Viktor, szó szerint idézem önöknek, nehogy kifogás érjen: „A határozat nem Magyarországot, hanem a szocialista-liberális koalíció hatalomgyakorlását ítélte el.” Ja, akkor ez nem volt hazaárulás? Akkor maradjunk annyiban, hogy ezt kezdjük levenni a napirendről, és ne merjék nekem még egyszer azt mondani (Moraj.), hogy én hazaáruló lennék azért, mert védem a magyar társadalom jogait, a jogaikban eltiport emberek millióinak mindennapi érdekeit!

És akkor még egy kérdést hadd tegyek föl. Önök szerint hazaárulás-e, amikor egy politikai vezető Brüsszelben, nem itthon, ott, Brüsszelben a saját pártcsaládjánál a frakcióülésen azt követeli, hogy vonják meg az uniós segélyprogramokat, az uniós segítségnyújtást tagadják meg a hazug és csaló magyar kormánytól? Nem. Ezek nem mi voltunk. Éntőlem ilyet nem hallottak! Tudják, hogy ki volt? Deutsch kolléga biztos hallotta személyesen is: Orbán Viktor 2006-ban.

Azt értem persze, hogy Kocsis Máté frakcióvezető úr nem emlékszik erre, ő akkor még MIÉP-es bakancsokban rugdosta az Európai Unió zászlaját, csak utána vándorolt át a Fideszhez. Azt nem értem csupán, hogy ő változott ennyit, vagy önök idomultak vissza az akkori Kocsis Máté MIÉP-es, jobbikos, Európa-ellenes szintjéhez.

Kedves Kollégák! Mondtam önöknek, hogy szeretnék egy kicsit a saját hitvallásunkról beszélni. (Németh Szilárd István: Van ilyen?) Van ilyen, és nemcsak pörköltöt tudok főzni, mint ön, hanem még van hitem is. Azt gondolom, jó, ha önök is tudják. Ugyanúgy ennek a nemzetnek vagyok a része, mint ön, államtitkár úr. Ugyanúgy ennek a nemzetnek vagyok a része, mint önök, képviselő urak (Dr. Völner Pál: Azért tudod elárulni.), vagy ugyanúgy, mint egy jobbikos képviselő, akivel én nagyrészt nem értek egyet a világ dolgairól. De ennek a nemzetnek vagyok a tagja.

És tudják, büszke magyar vagyok. Én is el szoktam menni például futballmeccsekre, büszkén állok a magyar zászlóval, és éneklem a közös Himnuszunkat, mert hiszek abban, hogy közös, a miénk, mert kaptuk nagymamáinktól, és nyilván szeretnénk mindannyian, ki-ki a maga családjában továbbadni azt gyermekének, unokáinak. Önök nem vehetik el tőlünk azt az érzetet, hogy mindannyian ennek a nemzetnek a részesei vagyunk!

Éppen ezért nagyon kérem önöket, követelem önöktől, ne osszák tovább kétfelé a magyar társadalmat, ne ugrasszák egymásnak a szomszédokat, a családtagokat! Mert aki Orbánt támogatja, csak az lehet nemzeti? Aki nem támogatja Orbánt, az rögtön hazaáruló! Idáig jutottunk, kedves kollégák, és ez az önök cinikus, hétköznapi politikájának a műve.

Éppen ezért most kénytelenek meghallgatni a számból, hogy ma az a hazafi, aki érti, hogy a magyar nemzet jövőjét egy egységes és erős Európai Unióban találhatjuk csak meg. Aki szét akarja cincálni az Európai Uniót, aki Putyin mellett gondolja vagy Erdoğant tekinti példaképének, így, ilyen autorikus rendszerek mentén szeretné a jövőt építeni, az nem a magyar nemzet érdekében tesz. Valami másért teszi. És hogy miért teszi, az egy nagy kérdés.

De hogy mily kellemetlen önöknek ez a bizonyos 7. cikkelyes eljárás és Sargentini jelentése, azt az mutatja, hogy milyen hevesen reagáltak. Önök 6 milliárd forintot költenek most el azért, hogy megpróbálják elmagyarázni a magyarázhatatlant a magyar társadalomnak, és elhitessék azt, hogy holmi bevándorláspárti többség fogadott el egy határozatot. Tóth Bertalan frakcióvezető-pártelnök már elmondta önöknek, de én megismétlem, vegyük akkor sorra az egyetlen fontos kérdést abban a határozati javaslatban, amit önök letettek az asztalra.

Az Országgyűlés tagjainak lehetőségük lesz világossá tenni álláspontjukat néhány kérdésben  fogalmaznak önök. És akkor ezt most vegyék az én hitvallásom részeként, és jegyezzék meg! Lehetőségem van nyilatkozni az illegális bevándorlásról. Nem, nem támogatom az illegális bevándorlást, mert nem lehet a magyar haza érdeke, hogy illegális bevándorlók ezrei, tízezrei, százezrei, milliói költözzenek be hozzánk. Az egy más kérdés, hogy nincs ilyenről szó jelenleg, de ha kíváncsiak az álláspontomra, akkor most jegyezzék meg: nem támogatom az illegális bevándorlást.

2. Nyilatkozhatok a határok védelméről. Igen, nyilatkozom arról, hogy meg kell védeni az európai uniós határokat és benne a magyar határokat. És arról is nyilatkozom, hogy tiltakozom az ellen, hogy az önök politikája miatt viszont újabb határ legyen Ausztria és Magyarország között, mert az lesz a vége, hogy kitolnak minket Schengenen kívülre. Az lesz a vége, hogy a kétsebességes Európában találjuk magunkat, ahol már nem lesz szabad utazási lehetőség. De a határok védelméről gondoskodni kell. És Deutsch kollégámmal szemben én támogatni fogok minden brüsszeli előterjesztést, ami a Frontex költségvetésének növelését, ami a közös határvédelem erősítését szolgálja, anélkül, hogy át akarnám adni a magyar határőrizet jogát bárki másnak.

Kedves Kollégák! Kérdeznek arról, hogy a keresztény kultúra megőrzését szeretném-e, támogatom-e. Hát persze! Én magyarirodalom- és magyartörténelem-kedvelő voltam. A magyar irodalom számomra az egyik legfontosabb kérdés. Kérdezzék meg gyermekeimet, kérdezzék meg a családomat! Hát hogy gondolják, hogy elvehetik tőlem azt a jogot, hogy jó érzéssel József Attilát, Adyt vagy bármely más hatalmas magyar irodalmi alkotónkat idézzek, verseljek, kedveljem?! Ez is a magyar kultúra része. Nem akarom felváltani semmi mással, nem akarom felhígítani, nem! Ezt fogom tanítani gyermekeimnek, ezt fogom az unokáimnak, amikor a lábamon ülnek. Mert magyarként hiszek benne. Ne vegyék el tőlem azt a jogot, hogy én így gondolkozzak, akkor, amikor egyszerűen csak bírálom önöket, hogy önök tönkreteszik Magyarországot!

Önök egy hűbérúr kezébe tették Magyarországot. Önök egy maffiaállamot, egy oligarchaállamot építenek, ami nem összeegyeztethető az európai értékekkel. Márpedig az a hitvallásom, hogy a magyar érdekek és az európai értékek egymással összeférnek.

És akkor a harmadik kérdés: az európai kitekintés. Nem sok idő maradt a 15 percemből, ezért hadd ne kezdjek egy olyan fejtegetésbe, amely ellentmond annak a víziónak, amit Tusványoson Orbán Viktor megfogalmazott.

(14.10)

Az a rossz hírem van önöknek, mint a hűbérrendszer apró, kis tagjainak: nem lesz Orbán Viktorból Európa feje. Én tudom, egy ilyen alkatú embernek, egy ilyen hangulatú embernek  láttunk már ilyet a történelemben egész régre visszagondolva vagy az elmúlt évszázadra is visszagondolva  mindig harcolni kell. Ha már otthon mindent elfoglalt, akkor át kell lépje a határt. Valakit mindig le kell győzzön, valakit be kell mindig kebelezzen  nem fog tudni.

Tudják, kik azok, akik kiálltak Orbán Viktor mellett, és felszólaltak az Európai Parlament ülésén? Csak 3-4 nevet említek: Eleftheriosz Synadinos, a görög Arany Hajnal nevű pártnak az EP-képviselője, aki vállaltan neonáci, rasszista, homofób és erőszakos, a pártvezetőkkel szemben bűnszervezetben való részvétel miatt indult korábban eljárás, egyik önkéntesük pedig összefüggésbe hozható egy görög előadóművész meggyilkolásával; Jussi Halla-aho, a finnek pártjának képviselője, aki vállaltan Európa-ellenes, és rasszista uszításaiért a finn legfelsőbb bíróság pénzbüntetésre ítélte. (Az elnök csenget.)

Elnök úr, kapott egy percet mindenki az előző levezető elnöktől, hadd fejezzem be, 40 másodpercbe beleférek. Köszönöm szépen. (Dr. Völner Pál: A vezérszónokok kaptak, te nem vagy vezérszónok!) Auke Zijlstra, a holland szélsőjobboldali Szabadságpárt képviselője, akik, csak mondom önöknek, néhány évvel ezelőtt a Kelet-Európából, így Magyarországról érkező munkavállalókkal szemben indítottak lejárató kampányt és hadjáratot Hollandiában.

Ők azok, akik Orbán Viktor mellett felszólaltak, és mindenki más, a Néppárt vezetői, a kereszténydemokrácia európai képviselői szemlesütve hallgatták, majd kimentek a teremből. Ők az önök testvérei ma. Orbán Viktor és a Fidesz az Európa-ellenes szélsőjobboldal vezetője lett. Gratulálok önöknek, mi viszont másik irányba visszük az országot. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)
Felszólalások:  Előző  48 - 50  Következő    Ülésnap adatai