Készült: 2019.06.26.13:28:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

262. ülésnap (2017.11.28.), 170. felszólalás
Felszólaló Dr. Gyüre Csaba (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Engem is Kara Ákos államtitkár úr felszólalása késztetett arra, hogy megszólaljak, hiszen azzal vádol bennünket, ahogyan azt leírtam, hogy közös platformon van az ellenzék, politikai közösséget vállal az MSZP és a Jobbik.

Nem gondolom, hogy ez politikai platformot és közösséget jelentene azért, mert azonos a véleményünk, azért, mert a gyakorlati tapasztalatunk az, hogy ez valósult meg a médiában, amit elmondtam az előző felszólalásomban; az, hogy megszűnik a média sokszínűsége, megszűnik a sajtó szabadsága, megszűnik a véleménynyilvánítás szabadsága Magyarországon, és bizony ez probléma.

(16.00)

És hogy ha ezért szót emelünk, az nem azt jelenti, hogy egy platformon vagyunk, hanem azt jelenti, hogy ugyanúgy gondolkodunk erről, ugyanúgy látjuk azokat a problémákat, amelyeket önök nem látnak, vagy nem akarnak láttatni, vagy pedig valóban el akarják fedni azokat a problémákat, hogy ne lássák az emberek.

Lassan nem a Kádár-rendszer szintjén fogunk járni, hanem a Rákosi-rendszer szintjén, körülbelül azt próbálják meg bevezetni, így próbálják azt elérni, hogy ne legyen Magyarországon szólásszabadság, ne legyen Magyarországon véleménynyilvánítás szabadsága, ne legyen a médiának sokszínűsége, ne fogalmazódjanak meg különböző vélemények. Ez nem azt jelenti, hogy egy platformon vagyunk, ugyanúgy látjuk, ebben a kérdésben is ugyanazok a félelmek merülnek fel bennünk, és hogyha itt 12 ellenzéki párt ülne, én azt gondolom, hogy mind a 12 pártban mindenki, aki demokratikusan gondolkodik, ugyanazok a félelmek fognak megfogalmazódni, és pontosan azért, mert ezt tapasztaltuk, mert önök ezt tették az elmúlt nyolc, hét és fél évben. Önök ezt tették, és ezért már joggal készülünk arra, hogy bizony itt is valamit látnunk kell, itt is azt látjuk már, mert önök a média minden szegmensét eddig lenyúlták, kisajátították, és minden szinten próbálják megakadályozni a véleménynyilvánítás sokszínűségét, a véleménynyilvánítás szabadságát, és ezzel nem értünk egyet. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

(Az elnöki széket Jakab István,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Felszólalások:  Előző  170  Következő    Ülésnap adatai