Készült: 2019.06.26.13:32:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

228. ülésnap (2017.05.29.), 182. felszólalás
Felszólaló Csizi Péter (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:07


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Párizs, Brüsszel, Nizza, Berlin, Stockholm, London ‑ Európa ismert, közismert nagyvárosai, amiről sajnos az elmúlt időszakban már egészen más, nem az épített környezetük, nem a meghatározó szerepük, hanem a terrorcselekmények jutnak az eszünkbe.

Az elmúlt másfél évben szinte nem volt olyan hónap, hogy valahol Európában ne történt volna terrortámadás, terrorcselekmény. Ezekben az általam felsorolt városokban az elmúlt másfél év alatt több mint négyszázan veszítették életüket terroristatámadások következtében.

Az iszlamista terror veszélye Európában pedig sajnos napról napra nemhogy nem csökken, hanem egyenesen növekszik. A múlt héten Manchesterben újabb szintet léptek előre, amikor is már egy új célpontot, a fiatalokat és a gyermekeket találták meg ‑ ők voltak a célpontok, ők lettek az áldozatok.

(A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost
Gelencsér Attila, Hiszékeny Dezsőt pedig
Hegedűs Lorántné váltja fel.)

A merénylők többségéről pedig egytől egyig mind kiderült, hogy közük van az Iszlám Államhoz, annak harcosai vagy segítői. Ma már tény, hogy a migrációs hullámot kihasználva olyan fiatal harcképzett és harcérett férfiak jönnek Európába, akik korábban az Iszlám Államot szolgálták. Egyetlenegy céljuk van, hogy félelemben tartsák Európát, megváltoztassák az európai értékrendet és a keresztény értékeket.

Mindezek tükrében még mindig érthetetlen, amit az Európai Unió vezetői tesznek. Érthetetlen, hogy hogyan lehet ezeket az embereket, a migránsáradatot Európa szívébe engedni, úgy, hogy közben azt se tudjuk, hogy honnan jöttek és milyen céllal érkeztek Európába.

Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől, hogy meddig tűri még Brüsszel, hogy mindez megvalósuljon, hogy ez történjen Európa szívében. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai