Készült: 2019.06.26.13:21:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

183. ülésnap (2016.11.08.), 150. felszólalás
Felszólaló Gelencsér Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GELENCSÉR ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az ellenzéki oldalon többször mondták, hogy milyen jó, hogy végre érdemi vita van, meg igénylik, vágyják a vitát. Hát, ez nem így van a mi oldalunkon. Mi inkább egy deprimáló szituációt érzünk, ami már-már mazochizmussal ér fel, hiszen parlamenti jegyzőként folyamatosan megélem, hogy nem a törvényről beszélnek. Összekeverik, műfaji teljes tévedésben vannak, nem interpelláció, nem azonnali kérdés vagy napirend előtti, ahol a kormányt lehet ellenőrizni. (Felzúdulás, közbeszólások a Jobbik soraiból.) Itt a törvényről kellene beszélni. Két órája tart, morzsányi kifejezések vagy mondatok hangoztak el arról, ami az asztalon van, ami miatt az államtitkár idejött és sze­ret­né elmondani vagy előterjeszteni a dolgot. Így az­tán elég nehéz, mert tudniillik az a helyzet, hogy ha most itt egészségügyi tárgyú vita van vagy pedagógiai tárgyú, önök ugyanezeket a felszólalásokat ejtik meg. Ez ezen az oldalon halálosan unalmas, de álljuk.

Viszont amiért én szót kértem, az Kepli Lajos úr, akinek a 12 perces felszólalásából 2 perc arról szólt, hogy balatoni, ehhez képest rögtön a felszólalásában bizonyította, hogy nem az, hiszen a kempingek értékesítését 2006 utánra tette. Most ha jóhiszemű vagyok, azt mondom, tévedett.

(18.00)

De miután a fideszesekre akarta tolni a kempingek eladását, ezért nyilvánvalóan hazudott. Kepli Lajos, ne hazudozzon! Az a helyzet, hogy ez 2006 előtt történt. Semmi köze nincs a 2006 utáni közgyűléseknek ehhez.

Zárásképpen: tudják, hogy minek örülnek a Balaton-parton a turisztikában részt vevők? Annak, hogy megállítottuk a migrációt. Ha már önök sem a törvényről beszélnek, én sem a törvényről fogok beszélni. Annak örülnek, hogy kerítést építettünk, megállítottuk a bevándorlást, Magyarországról Európa menedékeként lehet beszélni, ide jönnek a turisták Nyugat-Európából. Ezzel lehet rajtuk segíteni; ehhez képest önök ma délelőtt nem szavazták meg az alaptörvény-módosítást, önök elárulták a turisztikai szereplőket, elárulták azokat, akik a Balaton partján vagy más desztinációkban ebből szeretnének megélni! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  150  Következő    Ülésnap adatai