Készült: 2019.06.26.13:26:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

259. ülésnap (2017.11.16.), 34. felszólalás
Felszólaló Dr. Legény Zsolt (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:12


Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Elnézést kérek, hogy egy nemzetközi szerződés kapcsán még ismételten szólásra emelkedtem, egy lényeges dolgot elfelejtettem megemlíteni a vezérszónoklatban, és szeretném, ha a jegyzőkönyv számára meg az önök számára is azért még egyszer elmondanánk, bár szerintem teljesen tisztában vannak vele.

Úgy tudnám ezt mondani, hogy nem jött be az az elképzelés, amit gondoltak, mert azért ennek a felsőoktatási törvénynek a módosítása nem más, mint Soros György meg az alapítványa elleni állami támadás, és annak ellenére üzennek hadat a Közép-európai Egyetemnek és ezzel együtt négy vagy öt másik intézménynek is, hogy a Soros Alapítvány segítségével tanult külföldön Orbán Viktor, Szájer József, Németh Zsolt, Deutsch Tamás, Kovács Zoltán vagy éppen, mondjuk, Kövér László, aki a közép-európai mozgalmakat kutathatta.

Önök többször mondták már, hogy ez régen volt, de azért azt is hozzá kell hogy tegyük, hogy Berzétei Ákos, a Külgazdasági és Külügyminisztérium jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára például tavaly kezdte meg a tanulmányait a CEU Business Schooljában. Köszönöm, ennyit szerettem volna még elmondani, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  34  Következő    Ülésnap adatai