Készült: 2019.04.23.23:11:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

49. ülésnap (2018.12.11.), 234-236. felszólalás
Felszólaló Kósa Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 3:26


Felszólalások:  Előző  234 - 236  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A vita zárásaként csak néhány tényt szeretnék mindenkinek a figyelmébe ajánlani. A magyar parlamentnek van világos házszabálya, ez elrendeli, hogyan lehet hozzászólni, hogyan lehet érveket elmondani és hogyan lehet módosítani a törvényen. (Dr. Harangozó Tamás: És a vitát lezárni!  Az elnök csenget.) Az ellenzék egyetlenegy tagja nem vette azt a fáradságot, hogy egyetlenegy módosítót beadjon az érvényes határidőig. Egyetlenegyet sem. (Dr. Varga-Damm Andrea: De minek?) Duma az sok volt (Bangóné Borbély Ildikó: Vissza akarjuk vonatni az egészet!  Dr. Szél Bernadett: Vissza kell vonni cakumpakk!), szöveg az volt, jeremiáda, Armageddon-jóslás és végtelen mennyiségű hazugság. (Dr. Varga László: Vond vissza!) Hazugság, hazugság; ahogy az ellenzék nagy bölcse, Gyurcsány Ferenc mondta annak idején: hazudtunk reggel, hazudtunk éjjel, hazudtunk este. (Dr. Varga-Damm Andrea: Istenem!)

Érdekes, hogy ezt a Jobbik is átvette, de szívük rajta, úgyis baloldali közeledés van (Dr. Varga-Damm Andrea: Jaj, Istenem! Jaj, jaj!), összeborulás van, kedves jobbikos képviselők! (Közbeszólások az ellenzék soraiból.  Az elnök csenget.) Tehát szokni kell azt is, hogy sajnos a Gyurcsány Ferencre vonatkozó nézeteket szeretni kell, meg kell tanulni szeretni, mert önök próbálják ezt az ölelést összehozni. (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Mondja ezt a Liberális Internacionálé…  Szilágyi György: És hány kommunista van a Fideszben?  Közbeszólás az ellenzék soraiból: Sorold fel őket!  Nacsa Lőrinc: Jobb, mintha antiszemita lenne!  Az elnök csenget.)

Elnök Úr! Tisztelt Ház!

ELNÖK: Szilágyi képviselő úr, figyelmeztetem! Varga-Damm Andrea képviselő asszony, figyelmeztetem! Képviselőtársaim, bírják már ki (Bangóné Borbély Ildikó: Úgyis mindjárt vége, elnök úr!) ezt a hátralévő másfél percet! (Bangóné Borbély Ildikó: De nehéz, elnök úr!) Köszönöm.

KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök úr, köszönöm szépen. Világosan elmondtuk, hogy ez a törvényjavaslat lehetőséget ad (Bangóné Borbély Ildikó: Itt se voltál!), nem kötelezettség, kellő védelmet ad a munkavállalóknak mind személyükben, mind pedig az érdekképviseletükön keresztül. Ez a törvény kötelezi a munkaerő-kölcsönzőket, hogy fizessék meg hiánytalanul a minimálbért vagy szakmunkás-minimálbért. Ez a törvény a munkaidőkeretben dolgozók egy szűk csoportja számára előrelépés, mert eggyel növeli a nekik kötelezően kiadandó szabadnapot. És ez a törvény lehetővé teszi azt, hogy a munkavállalók éljenek a műszakcsere lehetőségével. Ez korábban nem volt.Végezetül: kedves ellenzéki képviselők! ’90 óta vagyok a parlament tagja, és pillanatnyilag én vagyok az a képviselő, akit a legtöbbször megválasztottak egyéni választókerületben. Mindig nagy figyelemmel hallgatom az olyan jelentős életművel, jelentős intellektuális teljesítménnyel és emberi méltósággal előadott hozzászólásokat, amelyeket Tordai Bencétől hallottunk. (Nacsa Lőrinc: Őt is megválasztották. Ja, nem.) És nyilván ilyenkor mögé mutat, hogy emberek, ez az én életművem, jogosan vagyok arcátlan, mindenféle szabálynak ellentmondó, és ráadásul olyan butaságról teszek tanúságot, mert nekem ez lehetőségem. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)

Én azt gondolom  utolsó mondat, elnök úr! , az ellenzék a legjobb úton jár ahhoz, hogy újra csak egyharmadnyit kapjon majd összességében egy parlamenti választáson. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.  Gréczy Zsolt: Adjátok vissza a közmédiát!  Böröcz László: A tiétek volt?) Gratulálok hozzá, ez legyen önöknek a legnagyobb siker! (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  234 - 236  Következő    Ülésnap adatai