Készült: 2019.06.26.13:31:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

260. ülésnap (2017.11.20.), 124. felszólalás
Felszólaló Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter Úr! Először is, legyen kedves, engem itt ne oktasson ki, jó? Nem ez a felállás! Ön egy miniszter, aki elküldött nekem egy listát, hogy ön erről a mintegy 1500 pályázatról személyesen döntött (Felmutatja a dokumentumot.) és osztott ki több milliárd forint közpénzt.

Majd amikor megkérem, hogy tájékozódhassak, hogy legyen kedves elszámolni és megmondani, hogy tíz pályázatból mire költötte a pénzt az, aki megkapta, tájékoztat engem, hogy a tízből kilenc nem áll rendelkezésére, fogalma nincsen miniszterként, hogy mire költötték azt a pénzt.

Miniszter Úr! Itt egyetlenegy kérdés van. Most vagy elmondja nekem, hogy ezek a pénzek hova kerültek, ki használta fel, ki számolt el vele, és tisztességesen és törvényesen költötték‑e el, vagy más szervezetek, hatóságok fogják ugyanezt megtenni a jövőben, mert a legfőbb ügyészhez fogok fordulni az ön pályázati rendszere miatt. Olyan nincs, hogy egy miniszter idejön és összevissza beszél, ahelyett hogy megmondaná, hogy az általa elköltött pénzzel hogyan tud elszámolni. Ez a válasz elfogadhatatlan öntől. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  124  Következő    Ülésnap adatai