Készült: 2019.05.22.05:57:18 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

193. ülésnap (2016.12.05.), 78. felszólalás
Felszólaló Dr. Semjén Zsolt (KDNP)
Beosztás tárca nélküli miniszter (nemzetpolitikáért felelős)
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdést megválaszolja
Videó/Felszólalás ideje 1:17


Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SEMJÉN ZSOLT, a nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter: Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Nagyné Pintér Jolán, a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese a következő szövegű felterjesztést, javaslatot tette: „A gulág rabtelepein fogva tartottakkal való érzelmi azonosulásért, az erdélyi magyarság életének hiteles bemutatásáért.” Én hajszálpontosan ezt a szöveget hagytam jóvá és írtam alá.

Más vonatkozásban, indulatból írt szerencsétlen mondataiért Bayer Zsolt bocsánatot kért. (Gőgös Zoltán: Ezt én nem olvastam sehol.)

Személyes vonatkozásban pedig: gyerekkorában Bayer Zsolt mellettem ült az iskolapadban. (Moraj az MSZP soraiból. ‑ Gőgös Zoltán: Így már értem! ‑ Közbeszólás az MSZP soraiból: Ez mindent megmagyaráz!) Mellettem fog állni a halálos ágyamon is. (Zaj. ‑ Az elnök csenget.) Én Bayer Zsoltot sosem fogom megtagadni. (Moraj az MSZP soraiból.)

Önöknek, a Szocialista Pártnak csak azt kívánom, hogy legyen legalább néhány olyan ember, olyan publicista az önök holdudvarában, aki magyarságban és tehetségben megközelíti Bayer Zsoltot. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Úgy van! Úgy van! ‑ Felzúdulás az MSZP soraiban. ‑ Közbeszólás az MSZP soraiból: Istenem! ‑ Taps a kormánypárti padsorokban. ‑ Gőgös Zoltán: Ezt a baromságot megtapsoljátok! Ez komoly? ‑ Közbeszólások az MSZP soraiból: Elképesztő!)
Felszólalások:  Előző  78  Következő    Ülésnap adatai