Nemzetközi díjat nyert az Országgyűlési Múzeum

Magyar múzeumnak ítélték az idei FIAMP Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztivál díját, melyet évtizedek óta adományoznak az innovatív, újszerű technológiák alkalmazásában élen járó múzeumoknak. Az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve című állandó kiállításával érdemelte ki a rangos elismerést.

 

Az AVICOM az Új Múzeumi Audiovizuális, Kép- és Hangtechnológiák Nemzetközi Bizottsága, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának tagszervezete (ICOM). Az 1991-ben alakult bizottság tagjai olyan kurátorok, tudományos és műszaki szakemberek, akik különböző múzeumok és más kulturális intézmények audiovizuális és új technológiákat alkalmazó szolgáltatásaiért felelősek.

 

Az Országgyűlési Múzeum kiállításának célközönsége az ifjúsági korosztály, a tárlat a modern berendezések és korszerűség iránti igények figyelembevételével készült. A díjátadó az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiválján (FIAMP), a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja által szervezett MUZEUM@DIGIT Konferencia keretében került megrendezésre.