Elhunyt képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Kövér László, Az Országgyűlés elnöke: 

"Tisztelt Ház! Ismételten szomorú kötelességemnek kell eleget tennem azzal, hogy tájékoztatom az Országgyűlést, hogy az elmúlt héten két volt képviselőtársunk is elhunyt.

 

A hajdúhadházi születésű Komor Sándor az első szabad országgyűlési választásokon az MDF színeiben, Hajdú-Bihar megye 4. számú választókerületében szerzett mandátumot. Az Országgyűlésben eltöltött idő alatt a Költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság alelnökeként, illetve az Interparlamentáris Unió magyar-holland baráti tagozatának tagjaként dolgozott. 1994-ig volt tagja az Országgyűlésnek.

 

Nyers Rezső 1956-ban a Magyar Szocialista Munkáspárt alapító tagja volt, majd 1989-ig a párt vezető testületeiben tevékenykedett. 1960-től 1962-ig pénzügyminiszter, majd 1988-ban államminiszteri tisztséget töltött be. 1989-től 1990-ig az MSZP első elnöke, 1998-ig a párt országgyűlési képviselője volt. Megbízatása alatt a Választási és mandátumvizsgáló bizottság és az Állami Számvevőszék elnökét jelölő bizottság elnöki és a Számvevőszéki bizottság alelnöki tisztségét töltötte be. Politikai, közéleti szerepe mellett a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi tanára volt.

Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy néma felállással adózzunk elhunyt képviselőtársaink emléke előtt. (A teremben lévők néma felállással adóznak az elhunytak emlékének.) Köszönöm."