Elhunyt képviselőkre emlékezett az Országgyűlés

Kövér László az Országgyűlés elnöke:


"Tisztelt Országgyűlés!
 

Szomorú kötelességemnek teszek eleget azzal, hogy bejelentem, az elmúlt időszakban négy volt képviselőtársunk elhunyt.

Komáromi István 1994-től 1998-ig Bács-Kiskun megye 4. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője volt az MSZP színeiben.Dolgozott a Mezőgazdasági állandó bizottságban, elsősorban az alföldi térségek vízellátási problémáival foglalkozó albizottságban. Az IPU magyar csoportja holland, román és amerikai baráti tagozatainak munkájában vett részt. 1990-től 1994-ig Kunszentmiklós alpolgármestere volt. Komáromi István 72 éves volt.

Rimóczi József 1994 és 1998 között volt az MSZP frakciójának képviselője. A Hajdú-Bihar megyei területi listáról szerzett mandátumot. A Külügyi bizottságban dolgozott, emellett az IPU magyar csoportja számos baráti tagozatának tagja volt. Pártjában az ifjúsági és modernizációs munkacsoport tevékenységében vett részt. Alapító tagja volt a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének. Életének 49. évében hunyt el.

Speidl Zoltán 1990-től 1994-ig Nógrád megye 1. számú egyéni választókerületének első, szabadon választott országgyűlési képviselője volt az MDF színeiben. Tagja volt az Emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságnak, a kisebbségi törvénytervezet elkészítésével foglalkozó albizottságnak, valamint a Kulturális bizottságnak. Az IPU magyar csoportja portugál baráti tagozatának elnöke, több más tagozatának tagja volt. Speidl Zoltán képviselői munkája mellett újságíróként dolgozott, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanára volt. Életének 72. évében hunyt el.

Koleszár Lajos 1994-től 2002-ig volt az MSZP frakciójának képviselője. Első ciklusában Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú egyéni választókerületében, második ciklusában a megye területi listájáról szerzett mandátumot. Tagja volt a Szociális és egészségügyi bizottságnak. Képviselői munkája mellett a Miskolci Városi Tanács Semmelweis Ignác Kórháza orvosigazgatója volt. Koleszár Lajos 67 éves volt."


Kérem Önöket, hogy néma felállással adózzunk elhunyt képviselőtársaink emlékének!