Elektromos autókkal bővült az Országgyűlés Hivatalának autóflottája

Két darab zéró emissziós elektromos autót vett használatba az Országgyűlés Hivatala a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett elektromobilitást elősegítő program által. Az állami intézményeknek felajánlott tisztán elektromos energiával hajtott Mercedes B-250e típusú személyautók a Hivatal feladatainak ellátására és protokolláris személyszállításra szolgálnak majd.

 

A minisztérium által létrehozott állami tulajdonú e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit kft.-vel kötött határozott idejű szerződés alapján a Hivatal öt éven át használhatja a gépkocsikat, havi 80 ezer forint bérleti díj ellenében, minimális üzemeltetési költségek mellett. Az Országház mélygarázsában korábban kialakított elektromos töltő berendezések biztosítják az akkumulátorok töltését, lehetővé téve a járművek folyamatos használatát.

 

Az Országgyűlés Hivatala további elektromos autók üzembe állításával is hozzá kíván járulni a klímaváltozás elleni küzdelemhez, a városi levegőszennyezés csökkentéséhez, a főváros tisztább levegőjének megteremtéséhez, valamint a zajterhelés mérsékléséhez. Az e-autók használata és a már kiépített kerékpáros infrastruktúra része a Hivatal hosszú távú, a közlekedés által okozott károk csökkentését szem előtt tartó komplex stratégiájának.