Hírek, meghívók, sajtóközlemények

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. október 15-16-17-18-án és 24-én tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Elhunyt Mózes Mihály volt országgyűlési képviselő

Október 15-én családi körben temetik a közelmúltban elhunyt Dr. Mózes Mihály volt SZDSZ-es, majd független országgyűlési képviselőt, az egri Eszterházy Károly Főiskola korábbi dékánját, tanszékvezető egyetemi tanárt, történészt.

Kövér László átadta a 2018. évi Návay Lajos és Hajnik Károly díjakat

Kövér László házelnök kezdeményezésére immár hatodik alkalommal nyílt lehetőség, hogy az Országház 116 évvel ezelőtti ünnepélyes átadásának évfordulóján Návay Lajosról, a Ház egykori elnökéről, alelnökéről és Hajnik Károlyról a reformkori országgyűlések gyorsírójáról, a gyorsiroda hajdani vezetőjéről elnevezett díjban részesüljenek az Országgyűlés Hivatalának azon munkatársai, akik a 2018-as esztendőben munkájuk során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Elhunyt Kőrösi Imre volt országgyűlési képviselő

Október 12-én temetik a közelmúltban elhunyt Kőrösi Imre volt MDF-es, majd független országgyűlési képviselőt, a Magyar Agrárkamara egykori elnökét.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án Kecskeméten született, 1978-ban jogi diplomát szerzett. 1990-ben az MDF parlamenti képviselője lett, 1993-ban a pártból és a frakcióból is kizárták. Ezután független képviselőként folytatta munkáját 1994-ig. Egy éven át, 1993 és 1994 között a Magyar Agrárkamara elnöke volt. 

A rendszerváltásról több könyvet is írt: Lóvá tett ország, Így ítélkeztek ti, Narancsszüret a magyar ugaron címmel.

Kőrösi Imre szeptember 21-én hunyt el, temetése október 12-én a Kecskeméti Köztemetőben lesz.

 

MTI

Az Országgyűlés napirendje

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Az Országgyűlés 2018. október 1-2-3-án és 8-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája

Házelnöki Érdemjel kitüntetéseket adományozott Kövér László

Az Országgyűlés elnöke a Magyar Rendvédelmi Kar Országgyűlési Őrség Tagozat irányába nyújtott kimagasló együttműködéséért és szakmai iránymutatásáért a Házelnöki Érdemjel arany fokozatával tüntette ki Dobson Tibor tűzoltó dandártábornokot, a Magyar Rendvédelmi Kar elnökét és a Házelnöki Érdemjel ezüst fokozatának elismerésében részesítette dr. Nemes Lilla rendőr alezredest, a Belügyminisztérium Szabályozási és Koordinációs Helyettes Államtitkárság Jogszabály-előkészítő és Koordinációs Főosztály Normaelőkészítő Osztály vezetőjét az Országgyűlési Őrség munkáját kimagaslóan segítő együttműködéséért.

Kövér László a Házelnöki Érdemjel bronz fokozatával ismerte el Bisztrony Balázs ogy. törzsőrmesternek, az Objektumvédelmi Igazgatóság Objektumvédelmi Főosztály Rendezvénybiztosító Osztály objektumőrének és Sánta Barnabás ogy. főtörzsőrmesternek, az Objektumvédelmi Igazgatóság Objektumvédelmi Főosztály Országház Biztonsági Osztály objektumőrének példamutató munkavégzését.

Elhunyt Bethlen István volt országgyűlési képviselő

Hetvenkét éves korában kedden elhunyt Bethlen István egykori MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Páneurópa Unió Egyesület (MPUE) volt elnöke.    

Bethlen István 1946. június 19-én született Kolozsváron Bethlen László jogász, országgyűlési képviselő és Teleki Katalin gyermekeként; gróf Bethlen István egykori magyar miniszterelnök egyik leszármazottja volt. 

1990-től 1994-ig az MDF országgyűlési képviselője volt. Antall József miniszterelnök pénzügyi tanácsadójaként is tevékenykedett.

Országgyűlési Könyvtár - nyári zárva tartás

Tisztelt Látogatók!

 

Az Országgyűlési Könyvtár 2018. július 30-tól szeptember 2-áig, állományi karbantartás, leltározás miatt zárva tart.

 

Megértésüket köszönjük! 

Elhunyt képviselőre emlékezett az Országgyűlés

Életének 70. évében elhunyt  Balás István, az MDF volt országgyűlési képviselője.

A debreceni születésű Balás István az első szabad országgyűlési választásokon, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú választókerületében szerzett mandátumot. 

1990-től 1993-ig az MDF frakciójában, majd 1993 és 1994 között független képviselőként dolgozott a Magyar Országgyűlésben.

Az Országgyűlés napirendje

Az Országgyűlés 2018. július 16-17-én és 20-án tartja következő ülését.

 

Itt olvashatják a napirendet!

 

Országgyűlés Sajtóirodája