Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Asszony! A korábbi látványos ígéretek és tervek ellenére a záhonyi gazdasági térség fejlõdése még messze nem ott tart, ahol kellene. Most, amikor az ukrán miniszterelnök hazánkban tárgyalt, a híradásokból az derült ki, hogy Kijev támogatná azt a célkitûzést, hogy Záhony-Csap térsége különleges gazdasági övezetté váljon. A térség stratégiai jelentõségû, ugyanis a széles és keskeny nyomtávú vasúti pályák itt találkoznak, s egyúttal komoly nemzetközi verseny indult el szlovák és lengyel részrõl azért - ennek érezni is a jeleit -, hogy a tranzitközpont hol valósuljon meg.

Kérdéseim mindezek ismeretében a következõk:

1. Az egyedülálló infrastruktúrával és gazdaságföldrajzi adottságokkal rendelkezõ térség megfelelõ színvonalú logisztikai központtá válásának célját reálisnak tartja-e a kormány és támogatja-e azt?

2. A határ menti térség átmenõ forgalmának növelése érdekében az orosz felet bevonták-e a tárgyalásokba, ha igen, ez milyen eredménnyel járt?

3. Fogadókész-e a kormány az övezetnek különleges gazdasági övezetté történõ nyilvánítására, s ha igen, ezt milyen idõtávban tartaná reálisnak?

Remélem, hogy a kormány határozott és hatékony lépéseket tesz ennek a célnak az elérésére. Mi ebben támogatni fogjuk a kormányt.

Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap