Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Államtitkár Úr! Alig néhány héttel ezelõtt a legfõbb ügyész úrnak az 1997-es esztendõ elsõ kilenc hónapjáról szóló bûnügyi statisztikája nyilvánosságra kerültekor megdöbbentõ adattal kellett szembesülniük a magyar polgároknak. A kormány ez évben szinte hétrõl hétre elhangzó ígéretével szemben a tehetetlen belügyi vezetés mûködésének következtében a bûnözés 1997 elsõ kilenc hónapjában több mint 10 százalékkal nõtt. A polgárok objektív és szubjektív biztonságérzete hihetetlen mértékben romlik.

Egy esztendõvel ezelõtt a rendõri vezetõk jogilag kétséges, nyilvánvaló politikai okokból megtörtént menesztésekor a belügyminiszter úr, akihez kérdésemet intéztem, egyértelmûen azt ígérte, hogy garantálni tudja a magyar polgárok számára, a parlamenti képviselõk számára, hogy 1997-ben megáll a bûnözés növekedése, sõt látható eredményeket fog elérni a belügyi vezetés. Azt gondolom, hogy nem pusztán csak az egyes polgárok biztonságával, hanem tágabb értelemben a közönség, a magyar nemzet biztonságát érintõ szinte komikusnak is mondható bûncselekmények fordulnak elõ. Komikusnak lenne mondható akkor, ha nem e rendkívül súlyos kérdésekrõl lenne szó.

Idén nyár elején, 1997. július 7-én egy vállalkozó Mercedesébõl ellopták a frissen átadott, Teve utcai új rendõrszékház, rendõrpalota tervdokumentációját, egy olyan titkos dokumentumot, amely nyilvánvalóan a bûncselekmény következtében bûnözõk kezébe került, és gyakorlatilag nemcsak kívülrõl épült üvegbõl ez a rendõrszékház, hanem annak tervdokumentációját ismerve az teljes mértékben áttekinthetõ. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)

Tisztelettel azt kérdezem államtitkár úrtól, hogy e bûncselekmény nyomozása hol tart. Mit tett a rendõri vezetés a Teve utcai rendõrszékház biztonsága ügyében? Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap