Parlament képe
Készült: 2019.03.26.06:26:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

317. ülésnap (2013.10.28.), 134. felszólalás
Felszólaló Ertsey Katalin (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ERTSEY KATALIN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Hónapok óta levelezünk az ön minisztériumával, és újra és újra megkérdezi önöket a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, valamint jómagam is, hogy mikor emelik a hat éve változatlan, minimálbér körüli fizetését a bölcsődei dolgozóknak. Mint tudja, 2008 óta több mint 20 százalékot csökkent ennek a fizetésnek az értéke, és jelenleg is 70-80 ezer forint körül van.

A válaszukban önök először kitérő választ adtak és elmúltnyolcéveztek, majd pedig azzal hitegették őket, hogy amint lehet - és idézem -, az ország teljesítőképességéhez mérten emelni fogják a béreket. Most, hogy a kormány állítása szerint Magyarország jobban teljesít, szöget ütött a fejembe a kérdés: ha ez valóban így van, akkor nyilván lesz béremelés. Kerestük is lázasan a költségvetési tervben, de nem találtuk sehol.

Kérem, segítsen nekem megkeresni, hogy melyik soron szerepel a szociális szféra, ezen belül a bölcsődei dolgozók béremelése, hiszen ha Magyarország jobban teljesít, akkor az önök szavai szerint bért emelnek. Ha netán mégsem így lenne, kérem, döntse el, hogy a két állítás közül melyik az igaz és melyik a hamis: Magyarország jobban teljesít, és akkor emelik a bölcsődei dolgozók bérét, vagy esetleg Magyarország nem teljesít jobban, és a bölcsődei dolgozók azzal szembesülnek, hogy hatodik éve változatlan marad az éhbér, amit fizetnek, és amiért az ön gyerekeit és az én gyerekeimet és mindannyiunk idős rokonait ápolják, gondozzák ezek a szociális dolgozók.

Várom az őszinte válaszát.
Felszólalások:  Előző  134  Következő    Ülésnap adatai