Parlament képe
Készült: 2019.03.23.11:20:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

316. ülésnap (2013.10.25.), 22-24. felszólalás
Felszólaló Ertsey Katalin (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:33


Felszólalások:  Előző  22 - 24  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ERTSEY KATALIN (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én szeretném az urakat arra emlékeztetni, hogy amiről most beszélnek, az a családokat érintő téma, és ezzel nem fogunk sokra menni, amikor férfiak vitatkoznak arról, hogy több pénz vagy kevesebb pénz jut a családoknak. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból. - Dr. Budai Gyula: Hogy lehet ilyet mondani?! - Soltész Miklós: Kirekesztés!) Ha kétpercezés után valahogy elkezdhetnénk egy érdemi vitát arról, hogy mi a valódi rezsicsökkentés... (Dr. Budai Gyula: Nekem vannak gyerekeim! Hogy lehet ilyet mondani?! - Az elnök csenget. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Nyugi!) Szeretném elmondani mondandómat, tisztelt Budai Gyula, bár...

ELNÖK: Budai államtitkár úr, kérem szépen! Államtitkár úr, van lehetősége jelezni, és két percben hozzászólni. (Dr. Budai Gyula: Elnézést kérek!)

Öné a szó. Beszámítom az időt, képviselő asszony.

ERTSEY KATALIN (LMP): Akkor újrakezdeném. Tehát ameddig itt arról vitatkoznak önök, az egyik oldalon rezsicsökkentéssel, a másik oldalon azzal, hogy a családok miért és hogyan jártak jól, amíg beragadtak abba a diskurzusba, hogy a pénztámogatások, valójában a családi adókedvezmény a megoldás arra, hogy Magyarországon munkahelyek, azokon megfelelő számban nők, és megfelelő számban újra szülessenek gyerekek, addig nem fogunk sokra menni.

Tehát én arra szeretném nagyon kulturáltan felhívni a figyelmét tisztelt képviselőtársaimnak, még Budai Gyulának is (Dr. Budai Gyula: Kulturáltan? Te vagy kulturált?), hogy amíg érdemi vitát erről nem tudunk folytatni, csak kétpercezünk és elmúltnyolcévezünk, addig nem tudom elmondani önöknek azt, hogy mi a valódi megoldás. Nagyon szépen kérem, ha már ilyen létszámban ülünk itt, tévéközvetítés nélkül, legalább hallgassák meg azokat, akik három évvel ezelőtt letették a parlament asztalára a javaslatot, amiket most önök szépen lassan kezdenek megvalósítani. Ezt szeretném kifejteni önöknek, ha engedik.

Köszönöm szépen. (Dr. Budai Gyula: Nem vagyunk kulturáltak az LMP szerint! - Ertsey Katalin: Nem ezt mondtam, ezt te mondtad! - Dr. Budai Gyula: No, akkor most rohanjunk a sajtóhoz, Ertsey képviselő asszony!)
Felszólalások:  Előző  22 - 24  Következő    Ülésnap adatai