Parlament képe
Készült: 2018.01.23.07:19:41 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

236. ülésnap (2001.11.06.), 145. felszólalás
Felszólaló ifj Hegedűs Loránt (MIÉP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  145  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IFJ. HEGEDŰS LORÁNT (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Tudvalévő, hogy elsőrendű közösségi érdek fűződik ahhoz, hogy országunk vezetői tiszta múltú, feddhetetlen személyek legyenek. Azonban ehhez képest többfelől kapunk olyan értesítéseket, tényállításokat, hogy a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje, Medgyessy Péter korábban az elmúlt rendszer legsötétebb, embereket megfigyelés alatt tartó, róluk jelentéseket készítő, besúgókat alkalmazó szervének, a III/I., II., III-nak titkos állományú tisztje volt, vagyis, hogy a jelentéseiért pénzt kapott, és egy-egy munkahelyre, éppen úgy, mint a többi hasonlót, azért helyezték ki, hogy jelentsen, feljelentsen.

Mi ugyan nem tartjuk őt a miniszterelnöki szék komoly várományosának, de meglehet, hogy tévedünk. Ezért kérdezem a miniszter urat, meg tudja-e cáfolni ezeket a híreszteléseket, vannak-e dokumentumok erről az életrajzi foltról, és a biztonságunkért felelős mai szervek rendelkeznek-e valamilyen közvetett bizonyítékkal minderről.

Ennek a kérdésnek a felvetésére most az ad okot, hogy az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 45. évfordulójának megünneplésekor, október 23-án az '56-os mártírok hozzátartozóinak és az '56-os elítélteknek egy csoportja megzavarta Medgyessy Pétert a 301-es parcella előtti emlékbeszédének elmondásában, ám a magyar sajtó túlnyomó része ezeket a jogos sérelmeik miatt felháborodott embereket tüntette fel rendzavaróknak, holott mindez képtelenség. Ezek az emberek talán éreznek vagy tudnak valamit az igazságból?

Várom a miniszter úr válaszát. (Taps a MIÉP soraiban, szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  145  Következő    Ülésnap adatai