Hírablak Hírablak

Elhunyt Kapronczi Mihály, volt országgyűlési képviselő

Életének 73. évében, 2019. február 6-án elhunyt Kapronczi Mihály, agrármérnök, volt országgyűlési képviselő.

Kapronczi Mihály 1994-ben került az Országgyűlésbe kisgazdapárti politikusként Hajdú-Bihar megye listájának első helyéről. A megye lakossága a Kárrendezési Hivatalnál végzett munkájáról ismerhette.

1995. márciusáig volt az FKGP képvisleője, azt követően független, majd 1998-tól a MIÉP parlamenti frakciójának alapítójaként és az országgyűlés jegyzőjeként folytatta parlamenti munkáját.
Az aktív politizálással 2002-ben felhagyott, ezután családjának és mezőgazdasági szakmai tevékenységének élt.

A Mindszenty-per hetven év távlatából

Az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja  "Mindszenty-per hetven év távlatából. Főpapi sorsok Kelet-Közép-Európában" címmel nemzetközi konferenciát rendez az Országházban. Megnyitó beszédet mond Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.

 

A konferenciát a honlapunkon élőben közvetítjük.

Országgyűlés Sajtóirodája

A Nemzetközi Holokauszt Megemlékezés Napja Brüsszelben

Dr. Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya 2019. január 30-án, Brüsszelben részt vett az Európai Parlament plenáris ülése keretében megszervezett, „A Nemzetközi Holokauszt Megemlékezés Napja” eseményein. A megemlékezés alkalmával háznagy asszony megbeszélést folytatott Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével, illetve Charlotte Knobloch-hal, a németországi Központi Zsidó Tanács korábbi elnökével, az esemény díszvendégével, akiknek tájékoztatást adott a magyar kormány és az Országgyűlés antiszemitizmus elleni fellépésének konkrétumairól.

Tematikus kereső Tematikus kereső

Élő közvetítés
Élő közvetítés

Ciklusos tematikus keresők Ciklusos tematikus keresők